EBRD podstiče izvještavanje o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije

Bez autora
Jun 07 2011

Kreditna linija za održivu energiju za zapadni Balkan (WeBSEFF) u saradnji s Raiffeisen BANK dd BiH pokrenula je takmičenje za najbolji novinarski prilog o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Cilj takmičenja je podizanje svijesti i podsticaj dijaloga i informativnih debata o ovim temama. Takmičenje je otvoreno za sve novinare iz Bosne i Hercegovine, čime se podstiče uvid u nove inicijative i najbolje prakse u industriji. Postoje dvije kategorije takmičenja - Najbolji prilog o relevantnim politikama, tehnologijama i razvoju koji se odnosi na energetsku efikasnost u kompanijama i industriji u Bosni i Hercegovini, te Najbolji prilog o relevantnim politikama i primjena obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini. U ovim kategorijama bit će dodijeljene dvije nagrade.

EBRD podstiče izvještavanje o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energijeKreditna linija za održivu energiju za zapadni Balkan (WeBSEFF) u saradnji s Raiffeisen BANK dd BiH pokrenula je takmičenje za najbolji novinarski prilog o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije.

Cilj takmičenja je podizanje svijesti i podsticaj dijaloga i informativnih debata o ovim temama.

Takmičenje je otvoreno za sve novinare iz Bosne i Hercegovine, čime se podstiče uvid u nove inicijative i najbolje prakse u industriji.

Postoje dvije kategorije takmičenja - Najbolji prilog o relevantnim politikama, tehnologijama i razvoju koji se odnosi na energetsku efikasnost u kompanijama i industriji u Bosni i Hercegovini, te Najbolji prilog o relevantnim politikama i primjena obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini.

U ovim kategorijama bit će dodijeljene dvije nagrade.

Dva novinara sa najboljim prilogom (bez obzira da li se radi o tv, radio ili novinskom članku) osvojit će 1.000 eura (prva nagrada) i 500 eura (druga nagrada).

Rok za dostavljanje priloga je 25. novembar 2011. Dodjela nagrada održat će se u decembru 2011., saopćeno je iz Raiffeisen banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik